Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij schatten in dat dit in 90% van de gevallen zo is. De behandelingen worden vergoed door uw aanvullende of basisverzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft komen bepaalde aandoeningen toch voor vergoeding in aanmerking.
80% van de fysiotherapeutische zorg wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en valt niet onder uw eigen risico. De mate van vergoeding hangt af van het pakket dat u heeft gekozen. Dit kunt u 1 x per jaar wijzigen op 1 januari.
Aandoeningen die staan vermeld op de chronische lijst, ook wel lijst Borst genoemd, worden vanaf de 20e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Het gaat bv om behandelingen na een operatie aan de knie, heup of schouder. Ook behandelingen bij (chronische) aandoeningen zoals COPD, neurologische aandoeningen of oedeem staan op deze lijst.
De 1e 20 behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende polis of zijn voor eigen rekening. Als je na de 20e behandeling vergoeding krijgt uit de basisverzekering gaat dit ten koste van het eigen risico. Het eigen risico is voor 2016 € 385. U krijgt de kosten dus pas vergoed als je eerst € 385 aan zorg (bv medicijnen, ziekenhuiskosten) zelf hebt betaald. Kinderen hebben geen eigen risico, zij krijgen alles vergoed. 20% van de fysiotherapeutische zorg valt onder de basisverzekering.
Beweegprogramma’s worden in de meeste gevallen vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende polis dan bent u natuurlijk ook welkom, de kosten zijn dan voor eigen rekening. Als u een chronische indicatie heeft en u moet daarvoor deelnemen aan een beweegprogramma, dan wordt dit, vanaf de 20e behandeling, vergoed door de basisverzekering. Wilt u weten of een beweegprogramma wordt vergoed door uw aanvullende polis of wat de kosten zijn dan zoeken wij dit graag voor u uit.